Pojdi na glavno vsebino

Od zahtev do moči

| Izvirna strokovna vsebina Josipa Prebeg, napisala Alenka Rebula.

Od zahtev do moči

Želeti je prav, celo nujno. V tem je začetek načrta in moč izvedbe. Zahteve pa so jezik nemoči.

Past zahtevnosti je skrita. Glavna zanka je v tem, da je zahteva obrnjena izključno v druge. Kdor zahteva, je dolžan samo protestirati, njegov prispevek je v tem, da pove, kaj mu pripada, in da krivce kliče na odgovor.

Nezadovoljstvo je lahko ustvarjalno ali pa rušilno. Odvisno, kako se lotimo svoje stiske. Posledice pa so bistveno drugačne.

Nezadovoljstvo nad seboj in drugimi, ki se ustavi v zahtevah, samo odbija in pustoši.

Želje pa so vitalne in privlačujejo. Ko si česa želimo, nas žene, da bi to dosegli, pa čeprav se stvari zapletajo in včasih omahujemo. Želja je polna ljubezni, vere, načrtov, išče stike ... Zna se postaviti po robu, zmore samoobrambo, a ta je vedno častna.

Torej preverimo, zakaj nam je hudo, zakaj smo izčrpani, naveličani. besni. Morda so želje umrle in so ostale le zahteve. Če smo brez vsake volje do dela za stvari, ki so nam drage, pomeni, da smo zastali v zahtevah. Moč je ujeta.

Kadar si želimo, je srce živo in vleče nas v prizadevnost brez muke. Srčno delovanje prepoznamo po tem, da deluje v slogu srca: nenehno, vsak dan, v pravem ritmu, neustavljivo, celo življenje, povezovalno in toplo do zadnjega dne.

Želeti je lepo, lepo je sejati in zato utemeljeno čakati na žetev. Samo to je potrebno preveriti, kakšna semena uporabljamo in kam jih polagamo. Želje potrebujejo modrega vrtnarja, upoštevanje vremena in tal.

Nehajmo zahtevati, da bomo lahko goreče želeli in zato tudi speljali vse korake do žetve.


Oznake: osebna rast zahtevnost

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...