Pojdi na glavno vsebino

Obiskovati korenine

| Izvirna strokovna vsebina Josipa Prebeg, napisala Alenka Rebula.

Obiskovati korenine

Važno je vedeti, iz česa črpamo svojo moč, in tam delovati, ko je zunaj mraz.

V koreninah našega življenjskega drevesa je vse, kar nam je kdaj uspelo zgraditi dobrega, trajnega, vse, kar čutimo, da nam daje vrednost. Tam je tudi vse, kar smo prestali, ne da bi podlegli, se zagrenili in obupali, se maščevali in poškodovali sebe. Tam je končno tudi vse, kar nam ni uspelo, a smo tja veliko vložili, verjeli in upali zaman. Naj ne bo pozabljeno, ker nas je odkrilo sebi in nam povedalo, kdo so drugi in kaj lahko dajo in česa ne.

Obiskovati korenine pomeni, da počastimo vse, kar smo, in da smo s tem povezani trdno in zvesto. Da poslušamo, kar šepeta zemlja v nas. Korenina ve, kje je ovira, kje vodni vir, kako globoko je potrebno iti in kam zaviti, da pride do hrane in obide skalo. Tu je doma naša moč.

Sanje živijo zgoraj, v krošnji, iščejo nebo, polet, luč in zrak. Ne morejo pa živeti, če v koreninah ni zdrave moči. Le iz tega, kar resnično smo, je mogoče črpati silo za rast.

Vzemimo si čas za obiskovanje svojih korenin. To je čudovit svet, ki se razkrije samo v temi. V njem šepeta davnina, skrivnost tisočletnega preživetja, nenehne preobrazbe iz smrti v življenje.

December bo pravi čas za ta obisk, vsak dan.


Oznake: osebna rast korenine

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...