Pojdi na glavno vsebino

Nesrečnost kot droga

| Izvirna strokovna vsebina Josipa Prebeg, napisala Alenka Rebula.

Nesrečnost kot droga

Navadno se ljudje ne zavedajo, da so odvisni od svoje nesrečnosti.

Če prevzamemo odgovornost za to, kam bomo gledali, česa se bomo spominjali in s čim bomo imeli najprej opravka, potem nam bo jasno, da lahko odvisnost obvladujemo in bo tudi odšla od nas.

Lepo je postati odvisni od srčnosti. Se naučiti, da postaja pogled v podarjeno, možno in osrečujoče naša vsakdanja in ljuba izbira, naša življenjska drža.

Droga nezadovoljstva je zelo razširjena in lahko jo nabavite na vsakem koraku. Povsod se ljudje pritožujejo, povsod mrki obrazi, nemoč in zamere. Zato zlahka postanemo odvisni. A vsaka odvisnost je izbira, vsak zaužije tisto, kar izbere. In najlažje je izbrati, kar se najprej vsiljuje in se ne zdi naša odločitev.

Spreobrnitev v radost ni poza rožnate naivnosti, ni zaigran optimizem, ni zanikovanje svojih temnih trenutkov. Je skok čez brezno nesreče, ki jo poznamo, ker smo se odločili, da bomo delovali z drugega brega, od tam, kjer se poraja naše rešeno življenje.

Lahko segamo po vsem, kar nam vliva moč, toplino in svetlo prebujenost srca. Danes je pravi dan, da stopimo na svojo stran in se odločimo, da si bomo pomagali videti svet s srečnimi očmi. Naše roke bodo zaživele in veliko več bomo naredili od tu za svoje trenutne in bodoče težave.


Oznake: osebna rast vsakdanjost sreča učenje

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...