Pojdi na glavno vsebino

Neodvisna energija ljubezni

| Izvirna strokovna vsebina Josipa Prebeg, napisala Alenka Rebula.

Ljubezen nas presega, preseneča in spreminja.

Več avtorjev uporablja izraz neodvisna energija ljubezni. Moje izkušnje mi ga potrjujejo.

Ljubezen se premika svobodno, običajno mimo naših načrtov in predstav, njeno delovanje presega naše obzorje. Nismo mi, ki ljubimo, bolj je res, da le stopamo v njeno območje ali pa iz njega.

Zato ne moremo ljubiti, če ne sprejemamo nenehnega ločevanja od svojih zahtev po predvidljivem življenju ... od svojih predstav o vsem, kar naj bi bilo ljubeče življenje.

Preiti je treba v pripravljenost, da bomo obdarovani od nepričakovanega in nepredstavljivega. Zaupati v preobrazbo, ki nas rešuje ujetosti osebne in kulturne omejenosti.

Ko poskušamo biti dobri, primerni, plemeniti, delujemo sicer v najboljši veri, a še vedno se doživljamo kot režiserje svojega bivanja. Postavitev je naša. Doživljamo se kot tiste, ki delajo dobro in so v ljubezni in jim pripada predvideni izid.

Ljubezen pa daleč presega naše pojme o vsem, kar je primerno za nas in za druge ali ne. Pogosto življenje obrne vse naše načrte in vrže v zrak dosežke v osebnem razvoju, na katere smo bili zelo ponosni. Šele takrat se zgodijo resnični premiki, ko ne razumemo, kaj se dogaja, pa smo delovali z najboljšim namenom, a ljubezen umije okno in reče:«Glej, ni bilo tako plemenito, kot misliš. Poglej, kaj je res, če iščeš vero vase.«

Ljubezen se premika neodvisno, ni vezana na naše norme. Prikaže se od koderkoli in je vedno presenetljiva: včasih s svojimi darovi, včasih s svojo puščico, ki predre srce in osvobodi ujeto ptico.

Ljubezen je včasih viharna, včasih nas zagrne v skrivnostno temo, včasih vstane nad nami kot nova zvezda. A vedno se nas dotakne zato, da prebudi v nas najgloblje vire moči.

Vedno pokaže, da obstaja veliko več, kot mislimo, in da prav po tem tudi hrepenimo. Končno spoznamo, da jo sami kličemo v svoje življenje, ker iščemo največ, in da nikoli ne deluje proti naši volji.

Ljubezen je tisti del nas, ki ga še nismo uresničili, ki hrepeni po razodetju in nas išče. Najbolj smo varni v njenem objemu.


Oznake: osebni razvoj


Preberite še

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...