Pojdi na glavno vsebino

Nedelja je praznik

| Izvirna strokovna vsebina Josipa Prebeg, napisala Alenka Rebula.

Nedelja je praznik

Porabiti praznični dan za zaostalo delo je ena od naših najslabših navad.

Teden je naporen za vse in ponedeljek še posebno. Zato naj nedelja ostaja dan, ki je posvečen poslušanju sebe, potreb, ki med tednom ne pridejo na vrsto, stikom, ki smo jih zanemarjali, lepoti in uživanju, po katerih hrepenimo. V nedeljo je važno odložiti dolžnost.

Sebi lahko pripravimo praznično pogrnjeno mizo, se povabimo nekam, kjer nam je lepo, preživimo vsaj nekaj ur v polni razpoložljivosti časa, pod nebom, v stiku zelenjem, ob obali. Včasih je dovolj že ena praznična ura, da rešimo svojo praznično nedeljo.

Ni nujno, da je zunaj sonce. Deževni dan ni ovira, potrebna je samo malo večja ustvarjalnost.

Ljudje rabimo luč, da gremo skozi dan. Ko zjutraj temno in je nebo sivo vse do večera, je važno prižgati svoj ogenj. Zato lahko prižgemo sveče v hiši, skuhamo rdeči čaj z barvo ognja, ki greje, gledamo filme o preboju svetlobe, beremo sijoče knjige. In poslušamo melodijo dežja, da nas poveže z vsem v nas, kar je potrebno vode in očiščenja. Ste kdaj snemali dež in ga potem poslušali, ko ste živčni in polni dela?

Deževen dan lahko preživimo tudi v nepremočljivi opravi v gozdu in po travnikih, odvisno, kje se počutimo bližje svoji svetlobi. Lahko ga preživimo v bazenu. Ne obstaja slabo vreme, obstaja samo veliko načinov, da obdarujemo svoje telo in svojo dušo.

Ker naj nedelja ostaja dan, ki pripravlja novi teden.

Ker smo potrebni prazničnosti, da bo srce lahko jutri podpiralo naše delo.


Oznake: osebni razvoj mir delo

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...