Pojdi na glavno vsebino

Naloženo v korenine

| Izvirna strokovna vsebina Josipa Prebeg, napisala Alenka Rebula.

Naloženo v korenine

Vse vloženo je šlo v korenine in dela za nas.

Kar vložimo v osebni razvoj, kadar gre za resnično in pristno prizadevanje, v naklonjenem času mogočno odžene.

Ljudje pogosto ne cenijo vsega, kar vlagajo v svoje življenje. Vse, kar naredimo iz srca, gre v naše korenine: vsaka iskrena beseda, vsako čisto dejanje, vsako spoznanje, za katerega smo šli skozi ogenj, vsak gib telesa, s katerim smo si podarili več svobode, vsak dotik, ki je komu dobro del … vse to sede globoko in postaja koreninska moč.

Ko pride čas, imamo od kod zajeti, se od kod pognati. Tako kot drevo odžene, če so korenine močne in zdrave, potem cvete in rodi svoj sad, tako tudi naša osebnost doživlja svoje cikluse. Potrebno je samo dočakati vračanje pomladnega sonca, da se rast spet izrazi navzven.

Zima duše in telesa je namenjena prav temu, da negujemo moč prihodnosti. To ni čas počivanja, saj tudi narava le navidezno miruje. Odpadlo listje se spreminja v dehtečo hrano in korenine imajo čas za zagon vseh procesov, ki bodo dopolnjeni na pomlad. Popje nastaja že mesece pred pomladjo.

Opaziti, kaj smo vložili, v sebi razvili, prejeli za svoj razvoj, kje se je to odvilo in s kom, je izjemno pomembno. Če ne opazimo vsega tega, ne more biti uporabljeno, ker ne vemo, da to imamo.

Ozrimo se kdaj nazaj s hvaležnim pogledom na vse izpeljano, na vse spoznano in s pridom opuščeno.

Kaj vse je vrednega v tvojih koreninah, česar včasih ni bilo?


Oznake: osebna rast globina

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...