Pojdi na glavno vsebino

Naj žensko veselje ne mine

| Izvirna strokovna vsebina Josipa Prebeg, napisala Alenka Rebula.

Naj žensko veselje ne mine

Trenutek veselja naj ima vedno prednost, ker je minljiv kot mehurček.

Trenutek, ko začutimo veselje in željo, da bi nekaj naredile v tem smislu, je minljiv kot mehurček.

Želja, da bi izpeljala nekaj malega, kar me ta hip veseli, se utrne in zaživi pred menoj. Za hip počaka, ali jo bom opazila in zaživela, potem pa odplava pod nebo in poči. Ni je več. Ni moči, da bi jo uresničila.

Premagalo jo je nekaj drugega. Mrk pogled koga, ki se ne strinja. Zahteva koga drugega, ki pričakuje, da takoj nekaj naredim. Moj lastni občutek dolžnosti, ki pravi, da imajo prednost obveznosti.

Čisto veselje nas obišče večkrat na dan. Zaželimo si kaj malega in lepega, a ni časa. Zdaj bi šla na sprehod, a je večer. Delo čaka, večerja čaka, telefon hoče, da odgovorim. Moj sprehod bi lahko trajal samo deset minut, deset minut veselja, ker si prisluhnem in si dam, kar srce želi. Deset minut prazničnega razkošja odloženih dolžnosti.

Ne odlagajmo svojega veselja. Ne praznujmo le enkrat na leto. Vse lahko počaka, le drobno vsakdanje žensko veselje ne, ker je krhko in minljivo.

Obveznosti lahko počakajo, mrki in nezadovoljni, zahtevni in nesočutni ostajajo na svojem mestu. Tam nimam kaj zamuditi. Znjimi se bom ukvarjala čez deset minut ali pozneje, s svojim veseljem pa ZDAJ.

Zato, da jim bom lahko kos s srcem, polnim lepote.


Oznake: osebna rast veselje

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...