Pojdi na glavno vsebino

Nabiranje dragih kamnov, delo v rojstnem rudniku

| Izvirna strokovna vsebina Josipa Prebeg, napisala Alenka Rebula.

Nabiranje dragih kamnov, delo v rojstnem rudniku

Ukvarjanje s težavami se zdi prizadevanje brez konca. Nekaj rešiš, pa se že začne drugo. Kdaj bom končno na zeleni veji?

Ukvarjanje s težavami se zdi prizadevanje brez konca. Nekaj rešiš, pa se že začne drugo. Kdaj bom končno na zeleni veji?

Učim se, vadim, trudim, in mi nekaj uspe. A že je tu nova skala na moji poti. Nepredviden padec v stisko. Malo se prestrašim, malo jezim, malo obupujem. ALI RES NI NIKOLI KONCA? Saj vendar že leta in leta hodim proti cilju in veliko vlagam!

Pošteno poglejmo. Je RES vse enako kot je vedno bilo? Nobenega napredka nikjer? Pošteno se vprašajmo tudi: koliko konkretno vsak dan naredim za svojo željo?

Ko se razvijamo, kopljemo rov kot rudarji, ki iščejo drage kamne. Za vsak drag kamen se je potrebno spustiti v temo in se dokopati do dragocenosti, ki se tam sveti. Zdaj nam pripada in jo lahko nesemo na prosto, pod nebo.

S tem lahko nekaj naredimo, kar prej ni bilo možno. Lahko »kupimo«, torej uživamo, doživljamo … nekaj novega, lepega. Uživamo, da smo na zeleni veji svoje presežene težave za nekaj minut, ur, dni, tednov. Ali opažaš, v čem nisi vedno na istem? Navadno to kar prezremo!

Potem sredstev zmanjka in je treba v rov po nove zaklade.

Rudarji smo, vsak s svojo dušo-svetilko, z orodjem izkušenj in darov, s telesom, ki zmore občuten spust v zemljo in delavno zavzetost, a tudi vračanje na plan in počitek, okrevanje, ugodje in praznovanje.

Ne pritožujmo se nad rudarstvom, raje delajmo in potem opazujmo svoje drage kamne in to, kako jih vnovčiti in užiti, ko zasijejo na dlani, in kako deliti ta živopisan sij.


Oznake: osebna rast terapija

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...