Pojdi na glavno vsebino

Možnosti za veličino

| Izvirna strokovna vsebina Josipa Prebeg, napisala Alenka Rebula.

Ni treba, da se zgodi kaj posebnega, da vas napolni občutek, da veliko zmorete. Dovolj, da opazite, kaj ste že dosegli s svojim odločanjem za upanje in z zavračanjem vdaje, sovraštva in obupa ... in se predate občutku veličine.

Veličino lahko čutimo vsakokrat, ko življenje pokaže sadove naših dobrih, a zahtevnih izbir. Tedaj se spomnimo, koliko smo dali za vse to, koliko korakov smo morali narediti za vsak mali dosežek in kako smo lahko sebi hvaležni, da se nismo vdali, temveč tudi v največji temi hodili za svojim upanjem. Kar je doseženo, naj bo prepoznano in počaščeno, kot si zasluži ... da bo rodilo še naprej.

Svojo veličino lahko začutimo: - kadar opazimo, da nas stara rana boli redko in manj -ko naredimo, kar bi nam pred leti niti ne prišlo na misel ali bi se zdelo nemogoče -ko opazimo, da traja moreči občutek krivde uro ali pet minut, ne tedne in mesece ... kot nekoč -ko kdo kaj izsiljuje in očita, pa nam uspe, da pritisk odklonimo -ko vidimo, da se znamo braniti brez trpljenja in brez povzročanja napetosti -ko opazimo, koliko blagodejnih ljudi poznamo in kako si radi vzamejo čas za nas -ko naredimo karkoli drobnega iz vere v svoje možnosti -ko se premaknemo iz zamere in vzamemo ponujeni dar -ko kaj naredimo iz čiste svobode -ko dojamemo, koliko bogatih občutkov vsak dan poraja naše telo in kako je to dragoceno -ko opazimo laž v sočloveku in ji ne nasedemo, a mu tudi ne zamerimo, da je v njej -ko spoznamo, da je naša zasluga, da lahko čutimo, kako smo komu prijetni in važni ... in smo si hvaležni, da smo si to omogočili ...............in še in še Veličina ni v dosežkih, ki jih priznava javnost, kot nam prišepetava naša kultura. Veličina je v vsakem čistem hipu, ko nam uspe biti svobodni in resnični.


Oznake: osebni razvoj


Preberite še

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...