Pojdi na glavno vsebino

Molitev za sovražnike

| Izvirna strokovna vsebina Josipa Prebeg, napisala Alenka Rebula.

Molitev za sovražnike

Ostati v ljubezni je cilj, ko v nas udarijo uničevalnost, sovražnost, zavist, nizkotnost, hudobija, nasilje ... To molitev sem sestavila za vse, ki so verni, lahko pa jo preoblikujete po svoje glede na to, kako in če se obračate na Presežno.

Ljubljeni Oče, ki bediš nad mojim dragocenim življenjem,

v Tvoje roke polagam svojo bolečino, zamero in sovražnost pohojenega bitja. Ti ljudje, ki me ranijo, ne vedo, kaj delajo. V tvoje naročje naj odteče hudo, ki ga čutim do njih. Naj se jih moj pekel ne dotakne, naj jih obvaruje Tvoja ljubezen.

Blagoslovi moje ponižanje, moje očitanje in moje občutke mučene žrtve, da najdem ljudi, ki me podpirajo, besede, ki me rešijo, dejanja, ki vračajo vero vase. Tvoj otrok sem, v tvojem naročju naj se umirim, ker ne želim delati hudega.

Pomagaj mi, da se tem ljudem bližam v mejah svojih sposobnosti. Naj mi bo vsak hip jasno, kaj zmorem, da lahko ostajam v miru do njih. Naj vidim njihove načrte z menoj in naj jih ne obsojam, naj se obvarujem in naj se ne izpostavljam novim bolečinam. Naj delujem pošteno in čisto, a ne po njihovi volji in zahtevah, temveč po tem, kar moje srce vidi kot dobro in varno za zaščito mojega dragocenega življenja.

Hvala ti, da si moje zavetje. V Tvoje roke polagam svoje srce, svojo dušo in telo, da bom na varnem in da me boš lahko zadržal v modrosti in pravičnosti, v rešenosti od občutenja sramu in krivde, ki me zavajata na stranpot. V Tvojem zavetju najdem jasnost pogleda in polet svobodne duše, ki si ji podaril pravico do ljubezni, življenja in uresničenja lastne poti. Svojega pekla v srcu si ne prikrivam, a ga s Tvojo pomočjo spreminjam v gorečnost preobrazbe in nove moči.

Pod tvojim ščitom živim in v Tvoji milosti ga nosim na srcu zato, da lahko še vedno spet in spet na novo ljubim sebe, življenje in vse, kar še ne more biti odrešeno.


Oznake: osebna rast mir

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...