Pojdi na glavno vsebino

Moč pride šele iz celote

| Izvirna strokovna vsebina Josipa Prebeg, napisala Alenka Rebula.

Ljudje smo radi enostranski, ker to daje vtis intenzivnega napredovanja. Nekateri se vržejo v šport, drugi v delo za znanost in umetnost, tretji v duhovnost, četrti se posvečajo drugim, peti se pogreznejo v ukvarjanje s seboj ... ali pa skačejo iz enega v drugo. Kaj pa, če bi poskusili trajnostno povezati vse svoje moči in možnosti?

Varne in v ekspanzij pa se lahko počutimo le, če vse naše sile podpirajo druga drugo v integrirani vsakdanjosti. In trajnostno.

Telo želi imeti svoj prostor in čas, da je občuteno in uslišano: dotiki, topla bližina, gibanje, prostost dihanja v svobodi in otroški brezskrbnosti, stik z naravo. Brez tega biološko hiramo. Telo ostaja otroško lačno vsakdanje potešenosti celo življenje, tako kot ista potreba žene dveletnega otroka.

Obenem pa si želimo besed, mišljenja in spoznanj, ki dajo telesu možnost, da občutki preidejo v jasno izražanje. Telo mora najti besede zase, tako kot se besede želijo utelesiti, preiti v gib in izpeljati dejanje, ki ga konkretno izvede telo. Telo in beseda le skupaj ustvarjata srečanja, v katerih se rodijo nove izkušnje. Šele ob vsem tem lahko uspešno ustvarjamo.

Um pomaga, da v čuječem telesu, v odnosih, ki hranijo dušo in telo, v preglednosti našega mentalnega življenja - zamisli in načrtov, delujemo pamentno in uspešno.

Poleg tega smo potrebni presežnega, občutenja lepote, nevidnega in skrivnostnega, ker smo tudi tam doma. Potrebni smo povezanosti z dobrinami človeškega duha in njegove veličine, tišine in potapljanja v večje od nas. Ne domišljamo si, da smo preroki, božji izbranci ali učitelji naroda, ostajamo preprosti, pristni in prisrčni v vsem, kar počnemo.

Tako poglabljamo svojo zakoreninjenost in sposobnost, da iščemo hrano in vodo za svoje drevo življenja, narekujemo vejam, kam naj segajo in kdaj naj se poženejo višje ali pa ustavijo, osujejo in počakajo na pomlad. Zdrava rast je odprta v odnosih, brani svoj teritorij, je duhovno pristna in miselno močna v čutečem, pretočnem telesu, ne pozna nasilja in manipulacije.

To je prav tisto, kar negujemo na seminarjih Vera vase. Celostna nega poveže vse, kar smo že dosegli, in doda še nekaj, kar nas bo dvignilo na novo raven bivanja.

Vse, kar si globoko želimo uresničiti, pa nikoli ni prišlo na vrsto, nas še vedno čaka.


Oznake: osebni razvoj


Preberite še

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...