Pojdi na glavno vsebino

Moč občutene odločitve

| Izvirna strokovna vsebina Josipa Prebeg, napisala Alenka Rebula.

Moč občutene odločitve

Odločnost ni stvar trenutka. Odločnost je trajnostna beseda.

Pred časom sem se odločila, da uvedem v svoje življenje NOV PRISTOP (spremenjen pogled, misel, zavedanje in končno dejanje, ki to uresniči). Vedela sem, da so stare navade neverjetno trdovratne. No, vsako jutro sem se pri tem ustavila in potrdila sebi svoj sklep. A v praksi nisem videla nobenega pravega učinka. Stare misli so se še naprej uspešno vrivale in obvladovale moj vsakdan. A vztrajala sem, to je ena od mojih boljših značilnosti – zlepa ne popustim.

Po dveh mesecih jutranjega stika s svojim namenom se mi je čez dan zgodilo tole: začela sem s staro navado in nenadoma me je prešinila drugačna misel in me ustavila v novih občutkih. To je bila moja nova misel, tista, ki sem si jo tako želela doživljati! Ne samo, dojela sem njeno moč in kako globoko v meni je že bila zasidrana. Zdaj se je pokazala, a spoznala sem, da je rasla in živela od prvega trenutka, ko sem se iz vsega srca odločila zanjo. In zdaj me usmerja v nove korake, daje mi občutek varnosti. Ne bo me zapustila in lahko računam, da me spremlja. Prijela se je, pognala je korenine v meni. Dela si prostor in odganja v vse smeri. Moja je, povezala se je z mojimi občutki, z mojo resnico vsakdanjosti, odrasla je in lahko hodi ob meni. Zdaj delujeva skupaj in skupaj iščeva nove poti, ker me navdihuje in spremlja. Obenem pa vem, da hoče vso mojo pozornost, kajti vse, kar odžene, potem živi od moje pozornosti, od vzdrževanja te povezanosti.

Želela sem vam to posredovati, ker ljudje navadno odnehajo, ko ne vidijo učinka. Vidijo, kako stara navada nemoteno kraljuje kljub njihovi odločitvi, a ne vidijo, kaj se dogaja globlje. Če bi pogledali tja, bi videli, da so nekaj posejali in da je začelo kliti. Ali pa jim nekaj uspe, potem pa se nehajo ukvarjati s tem in mislijo, da bo šlo samo naprej. Vse, kar zanemarjate, bo usahnilo

Ne zapustite svoje setve, da boste lahko želi.


Oznake: osebna rast odločitve

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...