Pojdi na glavno vsebino

Moč je v srečanju

| Izvirna strokovna vsebina Josipa Prebeg, napisala Alenka Rebula.

Šibki sredi življenja se počutimo, če ne znamo dobiti in dati podpore. Učili so nas, da si je treba pomagati sami. To je v nasprotju z vsemi naravnimi zakoni.

Niti eno živo bitje na svetu, niti ena rastlina (vse do bakterije…) ne deluje samozadostno. Vse živi tako, da se povezuje. Samo človek rad misli, da mora doseči svoje cilje sam, brez drugih ali celo proti njim.

Ljudje pogosto govorijo o svoji utrujenosti, o delu, ki ga ni konca, stresnih simptomov je vse več celo med mladimi. Naša glavna težava ni preveč dela, bistvo naših stisk je nesposobnost za povezovanje. Ne znamo poiskati ljudi, ki nas lahko podprejo. Ne znamo prepoznati in izraziti tega, česar smo potrebni, in kar lahko pride do nas le od drugih. Ne znamo ponuditi podpore, v kateri se sami okrepimo.

Prvi korak do olajšanja je ugotoviti, česa se še nismo naučili, pa obstaja: biti močni skupaj. Šele ko stopimo ven iz svoje ograjenosti v srčna srečanja, lahko vdihnemo svojo moč in jo oddajamo.

Potrebni smo žive mreže, ki hrani nas po drugih in druge po nas. Potrebno smo vračanja v temeljno resnico o soodvisnosti, soustvarjanju in sodelovanju.

Če se počutimo šibke in prestrašene pred življenjem, obremenjene in zmedene , poglejmo v svoj pristop in presodimo, ali ni čas, da kaj spremenimo. Spoznamo lahko še drugačne ljudi. Gremo lahko v nova srečanja. naša drža lahko postane mehkejša, prožnejša in bolj pokončna.

Povežimo se vsaj enkrat na dan s kom, ki nam dobro dene, in mu povejmo, da se ob njem počutimo močne. In potem ga vprašajmo, kaj lahko naredimo zanj, da se bo počutil močan ob nas


Oznake: osebni razvoj


Preberite še

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...