Pojdi na glavno vsebino

Moč drevesa v nas

| Izvirna strokovna vsebina Josipa Prebeg, napisala Alenka Rebula.

Moč drevesa v nas

Podcenjujemo moč obnove, zato nam pomaga gledati tja, kjer se dogaja.

Drevo pred mojo hišo, ki je bilo še pred nedavnim golo, se zdaj ziblje v oblaku novorojenega zelenja. Tisoči svežih lističev lovijo veter in dihajo sonce. Od kod ta sila, ki jih je priklicala v življenje? Prav gotovo ne iz njihove trdne volje, kajti vera v voljo pripada nam ljudem, ki mislimo, da deluje.

Gledam drevo in čutim vso moč, ki je zagnala to zelenje iz korenin. Bolj gledam to slavje, bolj se v meni prebuja občudovanje nad mogočnostjo dela, ki ga opravi pomlad.

Drevo ni prestopilo v novo stanje iz volje, ampak iz želje po življenju, iz predanosti pomladnim zakonom obnove in prerojenja. Nobeden od teh lističev še nikoli ni živel. Podal se je v novo in se predal rasti in svetlobi s celim svojim bitjem.

Tudi mi lahko ozelenimo, če se nehamo zaganjati z voljo in se začnemo predajati življenju. Nekateri temu pravijo Bog, drugi Narava, tretji Življenje. V bistvu pa gre za isto mogočnost z mnogimi imeni in več imen znamo uporabljati, bližja in dostopnejša nam bo ta milost.

Tarnati o težavah ni predaja življenju. Težava je korenina v temi, ki išče hrano, vodo in luč. Pritoževanje nad krivicami in udarci ubija našo živo delavnost, ki živi v koreninah. Veliko novega zmoremo, kar nismo še nikoli. Vsak dan.

Ozeleneti v tej pomladi je mogoče, če stopimo v svoje drevo, če stopimo v svoje dragoceno, globoko, prerojenja željno življenje.


Oznake: osebna rast prerojenje

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...