Pojdi na glavno vsebino

Le srčnosti lahko zaupam

| Izvirna strokovna vsebina Josipa Prebeg, napisala Alenka Rebula.

Le srčnosti lahko zaupam

Občutek ničevosti je ena najhujših bolečin. Povzroča ga užaljeni, trdosrčni ego, ne pa ranjeno srce.

Naš ego je tisti del osebnosti, ki ga naše bolečine ne zanimajo. Zanima ga izključno uspeh, izpolnitev pričakovanj. Zahteva rezultate in ni mu mar kar resnično zmoremo in smo. Želi si dosežke. Če jih ni nas krega, čustveno pretepa in očita. Kaže kaj drugi zmorejo, mi pa ne. Podkuri nevoščljivost in zagrenjenost. Ne zanima ga, da s tem našo bolečino močno poveča in da se zato zasovražimo. Njegov cilj ni, da nam daje podporo in varnost. Obnaša se kot nepopustljiv gospodar, ki te bo odpustil, če narediš preveč napak. Ti si njegov hlapec, nič več, zato te ima ob sebi, da mu služiš in da se mu to splača.

Zelo važno je, da prepoznamo ego na delu, ker se v stiski pod njegovim vodstvom izgubimo v temi, v labirintih samozaničevanja in sovražnosti do vsega.

Naša srčnost pa je tisti del našega bitja, ki se zanima za naše potrebe. Zanima jo kako nas pomiriti, kako vrniti varnost in zaupanje vase, kako pokazati na vse lepo, plemenito in veliko, kar smo kdaj dosegli, na vire naše moči. Našo srčnost zanima, da si opomoremo in gremo naprej uresničevat svoje želje. Vse bo naredila, da nam odpre pot, nas poveže s pravimi ljudmi, nas opozori na prave priložnosti in nas odvrne od slepe ulice, kamor nas kar samo nese. Ukvarja se z našo bolečino, jemlje jo resno in polaga nanjo zdravilne dotike, besede in spomine.

V katerikoli bolečini kličimo na pomoč svojo srčnost.

Poverimo ji nalogo, da odžene naš ego.

V življenje se lahko vračamo s podporo srčnosti, ki je mogočna in se odzove takoj. Čeprav je naše srce strto pod goro, ki se je zvalila nanj, srčnost odvali to goro z nežnim in vsemogočnim dotikom.

Opazite jo v sebi.

Besede srčnost nisem poznala, dokler nisem spoznala Vere vase. Po mnogih letih zdaj vem, da je srčna moč edini del mene, v katerega lahko zaupam brez strahu pred prevaro in zapuščenostjo.


Oznake: osebna ras ničevost srčnost

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...