Pojdi na glavno vsebino

Kraljestvo vetra

| Izvirna strokovna vsebina Josipa Prebeg, napisala Alenka Rebula.

Kraljestvo vetra

Včasih se motamo v starih zgodbah in dnevi tečejo, nam pa se zdi, da so težave vedno iste in dogajanje enako naporno. Svet stoji kot začaran v našem nezadovoljstvu nad vsem in nad seboj.

Nobene sreče ne čutimo, nobenega navdušenja v srcu, nobene želje pravzaprav, saj je vse zaman in itak vemo, kaj je je možno in kaj ne ...

V takem ždenju pa ne opazimo, da se nekaj dogaja. Ker se VEDNO kaj dogaja. Vedno je na delu nevidna zračna gmota Ustvarjanja. Vrtinci potujejo nepredvidljivo. Nikoli doživeto valovi iz daljave. Vedno je za ovinkom presenečenje, pretres, nenapovedana zmaga ali nova bolečina, ki si je nismo predstavljali.

Ko bi se vsak hip zavedali, da se premikamo v svetu neobvladljivega in presežnega in da lahko piš vetra že jutri privihra okrog vogala, bi nikoli ne ždeli in se počutili sredi mrtvila. Čutili bi, sredi česa živimo.

Bili bi budni in pregledovali bi svojo opremo. Pripravljeni, da ujamemo veter, se umaknemo, ulovimo novo ravnovesje ali globoko vdihnemo in zajadramo, odvisno od tega, kaj bomo izbrali.

Piš vetra je vedno na poti, samo stvar časa je, kdaj bo završalo.


Oznake: osebna rast živost

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...