Pojdi na glavno vsebino

Koliko je vredno moje življenje?

| Izvirna strokovna vsebina Josipa Prebeg, napisala Alenka Rebula.

Koliko je vredno moje življenje?

Ljudje imajo pogosto občutek, da vse storjeno ni vredno nič. Seveda, v primerjanju z idealnim življenjem bomo vedno poraženci. Zato je ogled naših predstav o idealnem sebi najpomembnejša naloga, ko se počutimo ničle.

Za ovrednotenje sebe je najprej bistveno vedeti, kako je bilo na začetku z našim samospoštovanjem. Včasih sploh nočemo videti, kako je bilo hudo, od kod smo se morali prebiti, da smo sploh prišli na svetlo. In da je dejstvo, da smo v velikih notranjih ovirah zgradili svoje znanje, poklic in nekaj odnosov, pa čeprav niso idealni, zelo veliko.

Ideala naše izhodišče ne zanima. Mrzli ego hoče rezultate, dosežke, dokaze, da nismo kot drugi, ki ne zmorejo, se motijo, zastanejo, se kdaj izgubijo in zaidejo ...

Ne, mi bi morali biti vedno na pravi poti, delovati brez napak, neutrudni, briljantni in uspešni vsak dan. Srečni in potrjeni v svojih zmagah še in še.

Ta slika sebe ruši vse, kar nam malega in lepega uspe.

Kar ni dovolj, je seveda nič. Kajti vse je kaj vredno le, če je izjemno, sijajno in VSAKOKRAT doseženo, brez izjeme.

Opazujmo, s kakšnim pogledom ocenjujemo svoj dan.

Naklonjeno, podporno, ljubeče, toplo?

Ali odklonilno, obsojajoče in ledeno?

Ko dojamemo, ali se navznoter rušimo ali gradimo, nam bo jasno, zakaj se nam dogaja to ali drugo, in lahko kaj naredimo, da spremenimo svoj pogled nase.

Nikoli ni prepozno, da se naučimo gledati nase z očmi ljubeče mame ali očeta, ki bi vse naredila za dobro svojega dragocenega otroka, da bi lahko verjel vase.

Šele takrat se na svetu počutimo na toplem.


Oznake: osebna rast vera vase

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...