Pojdi na glavno vsebino

Kdo je direktor tvojega zapora?

| Izvirna strokovna vsebina Josipa Prebeg, napisala Alenka Rebula.

Nekatere ženske se ne spustijo niti pol ure dnevno na zrak iz zapora svojih dolžnosti.

Pogosto slišim, kako ni časa, kako se ne da … in drvenje se nadaljuje.

Ženska je izmučena, a se vleče iz obveznosti v obveznost, dokler zmore …in čez. Ne govorim o službi, govorim o življenju na lastnem domu, o odnosih z najbližjimi, s sorodniki, s starši.

Je možno, da si ne znamo pridobiti niti petnajst minut na dan za to, da bi sedle, zaprle oči in zadihale?

Tista, ki ženske ne spusti na svobodo niti za pet minut, je ona sama.

Peklenski priganjač, paznica, ki ji piha na dušo, jo vzpodbuja, naj bo raje mučenica kot pa »sitna« in nikomur privlačna ženska, ki prosi za pomoč, želi sodelovanje in s tem kaže svoje potrebe. Prišepetava ji, da je častno in zaslužno dokazovati svojo nadovprečnost, in da se potem lahko upravičeno pritožuje in obsoja partnerja, otroke, kolege, družbo in življenje …

Če odstavimo vodjo zapora in ga zamenjamo z drugim, ki ima malo več razumevanja za naše potrebe, ali vsaj povabimo paznike na oddih,je to že korak naprej.

Tako se začne priprava na dan, ko bomo znale odstopiti s položaja, svoj zapor zapreti ter ga spremeniti v muzej in galerijo tegobnih slik, primernih samo za poučno razstavo o tem, kako nespoštljivi do ženskega srca so bili naši minuli časi!

Vse pa se začne s petminutnim oddihom na prostem, če zapor še trdno stoji. Začnimo, kjer zmoremo, po svoji meri. Svoboda tisočerih korakov se začenja že danes.


Oznake: osebni razvoj


Preberite še

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...