Pojdi na glavno vsebino

Kako zagotovo veš, da si na napačni poti?

| Izvirna strokovna vsebina Josipa Prebeg, napisala Alenka Rebula.

Nekateri občutki jasno povejo, da smo skrenili s poti, ki pelje v pravo smer.

Če greste kam s prijatelji in se dogaja kaj lepega, plemenitega in navdihujočega, vi pa ostajate temni in zagrenjeni ob vsem, kar oni čutijo in jih navdušuje ....

Če ste jezni ob misli na drage osebe ...

Če čutite, da je življenje krivično do vas ...

Če se vam zdi bedno vse, kar ste do danes ustvarili ....

... potem vse to pomeni, da drsite v sovražnost do življenja.

Morda se je kaj zgodilo in vas preusmerilo, zavalilo skalo na izvir. Poglejmo v dogodke zadnjih dni in jih predelajmo, da bo grenka zastala voda odplavala in da bo potok v nas spet tekel čisto in živo.

Morda ste zadnje čase ali celo mesece začeli z novim načinom dela ali kakšno odločitvijo, ki jo je potrebno preveriti. Morda ni bila primerna za to, česar ste potrebni. Morda je iluzija, beg, samoprevara.

Morda ste opustili navade in prijateljstva, ki so vas hranili in podpirali dobro v vas. Dogodki kažejo, da vam zmanjkuje podpore in da sami ne morete naprej.

Skratka, možnosti je veliko.

Če se odločimo, da bomo iskati resnico, ko smo polni hudega, ne pa obtoževali in sejali temo, potem bo kmalu bolje .Trpeti na svetlem in v ljubezni je nekaj čisto drugega kot trpeti uničevalno.

Bolečina naj dobi svoj prostor, nanjo naj posije sonce, da bomo lahko  spet čutili ljubezen, ki obstaja okrog nas in v nas. . Ne ostajajmo v jami, ker umik v svojo temo še nikoli ni prinesel olajšanja in nove moči.

Slabi dnevi niso nič hudega, če ne postanejo labirint in če se ne začnemo prepričevati, da se nam življenje posmehuje. Bolečina, ki postane sovražnost in uničevanje, nas zazida.

Mogoče je trpeti plemenito in razsvetljeno. Izbirajmo, kar rešuje našo dušo in rojeva nove dni.


Oznake: osebni tazvoj bolečina uničevalnost

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...