Pojdi na glavno vsebino

Jezni strah

| Izvirna strokovna vsebina Josipa Prebeg, napisala Alenka Rebula.

Ko se zelo bojite, se vprašajte, kdo vas jezi.

Ljudje smo po eni strani preprosta bitja. Če smo jezni, bi drugega najraje pretepli, da bi nam moral dati, kar si želimo. Kljub odraslosti in tudi visoki izobrazbi smo v osnovnih vzgibih vedno otroci.

Prav zato se dogaja, da čutimo strah, ko nas je kdo zelo prizadel in ne moremo tega izraziti in dati duška svoji jezi nad doživeto krivico. Namen, da bi jih drugi skupil, na svoj način »deluje« in virtualno drugega pretepemo, ga kaznujemo in se skratka maščujemo. Naj mu bo hudo! Zasluži si!!!Preprosto … in nezavedno. Nič ne naredimo zares, a v sebi izvedemo maščevalni pohod. Dogaja se tako tiho, da še sami ne vemo, da se.

Potem pa začnemo čutiti strah, da bo drugi vrnil bunke, ki jih je dobil. In pričakujemo si povračilo.

Vse to je nekoliko smešno, po drugi strani pa tudi moreče, saj ne vemo, kaj se nam dogaja.

Zato vabljeni, da preverite, katera jeza vas žre, ko se bojite. Odkritja so lahko zelo zanimiva in raziskovanje sebe koristno.

Ugotovili boste, da je drugi manj nesramen, kot mislite. Navadno spoznate, datudi sami niste dovolj odgovorno skrbeli zase, se izražali, gradili razumevanja, vztrajali, preverjali.

Potem pa se začne pot do tega, da dobimo, kar smo želeli. Tu je spoznanje, da nas prizadetost in jeza ovirata, ko gradimo možno razumevanje in povezanost. Strah kopni na vsakem koraku, da le začnemo skrbeti za svoje potrebe in se ljubeče posvetimo vsemu, kar nam manjka. Morda ne bomo dosegli veliko, morda sploh ne takoj, a občutki se zelo spremenijo in olajšanje je očitno.

Iz strahu končno rojijo ideje, kako do dobrih občutkov in nahranjenosti.


Oznake: osebni razvoj


Preberite še

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...