Pojdi na glavno vsebino

Izkopati temelj, položiti prvi kamen

| Izvirna strokovna vsebina Josipa Prebeg, napisala Alenka Rebula.

Izkopati temelj, položiti prvi kamen

Občutek, da smo varni in mirni v sebi, potrebuje pregledovanje tal.

Temelje lahko varno položimo le, če preverjamo tla in pregledujemo globino. Kopljemo in raziskujemo pa zato, da najdemo zanesljiva tla. Ne moremo se res nasloniti nase, če verjamemo v kaj, kar ni trdno, če se naslanjamo na pesek.

V izkopavanju odkrijemo, na kaj se zanašamo, a se vdira. Potem opazimo, da smo morda prezrli, kar pa je trdno in zvesto. Samo tako lahko varno hodimo, če tla redno preverjamo in spoštujemo resnico, ki smo jo odkrili.

Vsi imamo več življenjskih prostorov, saj so naši odnosi raznoliki in obveznosti tudi. A potrebni smo tudi tistega temeljnega, kjer duša zadiha in spregovori, srce drhti v objemu bližine in telo čuti, da ne potrebuje ničesar, ker ima vse.

Naša edina naloga je, da prepoznavamo svoje različne prostore in njihov smisel, se selimo in povsod dajemo in prejemamo po meri za tisto, kar je. Tako nihče ne bo trpel pomanjkanja, ne soljudje ob nas in ne mi. A potreben je tudi dom za dušo.

Zato smo povabljeni, da izkopljemo temelj in položimo prvi kamen za to zavetje. Ker pa je to veliko delo, nam je ponujena tudi podpora.

Ozrimo se, tu je, tik nas.


Oznake: osebna rast zaupanje

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...