Pojdi na glavno vsebino

Hočem, da me obravnavaš kot kraljico

| Izvirna strokovna vsebina Josipa Prebeg, napisala Alenka Rebula.

Pogosto ženske pričakujejo oboževanje in zaljubljenost, obenem pa so kritične, zafrkljive in očitajoče do moških. Če on ni kralj, tudi ti ne moreš biti kraljica.

Še vedno nismo našle pravega načina, da bi navdihovale moške, ki so nam všeč, in tako dobile, kar si želimo – in še več.

Navdihovati in globoko privlačevati je veliko bolj častno opravilo kot siliti, zapovedovati in zahtevati. A bolj skrivnostno je, ustvarjalnejše, manj neposredno in ne učinkuje tako hitro, kot si želimo.

Ključna sestavina navdihujoče privlačnosti je odsotnost priganjanja in iskanja učinka. Delujemo iz gotovosti, iz stika s svojim bistvom, ne doživljamo, da smo na izpitu.

Sodobne zahodne ženske pa smo v glavnem izgubile potrpežljivost, ki je sicer ena od temeljnih prvin brezčasne ženske biti, verjetno zato, ker smo jo v preteklosti oskrunile in zapravile. Ne samo po svoji krivdi, a vendar. Spravile smo jo na raven samoponiževanja in iluzije, češ, vse bo dobro, če potrpim. V tem ni bilo ne dostojanstva ne resnice. Varale smo same sebe, da smo plemenito potrpežljive, v resnici smo to počele, ker si nismo upale ničesar drugega.

Zato je lahko naš prvi korak prav to, da opazujemo svojo zahtevnost, svoj pritsik, svoje očitajočo držo, pa tudi nevero v svojo moč privlačevanja.

Ali jo sploh poznamo?

Ali sploh vemo, kaj bi lahko navdihovale v moškem, kaj želimo v njem podpirati, priklicati, počastiti?

Kajti le tisto, kar znamo počastiti, nas bo začutilo in počastilo. Raziskujmo, opazujmo, poskušajmo drugače in vztrajno in dokonca, ker stari načini samo dokazano bolijo in rušijo naše sanje.


Oznake: osebni razvoj


Preberite še

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...