Pojdi na glavno vsebino

Blagor ženskam, skupina vabi

| Izvirna strokovna vsebina Josipa Prebeg, napisala Alenka Rebula.

Blagor ženskam, skupina vabi

V Slovenski Bistrici se lahko vključite v skupino, ki je odprla svoja vrata.

Povabilo v skupino Blagor ženskam!

Smo ena od dveh skupin Blagor ženskam iz Slovenske Bistrice. Ob prehodu na branje knjige Vera vase bi rade skupino malce povečale, obogatile z novimi članicami.

Skupina je za nas zaupen prostor, v katerem se družimo ženske, da se poslušamo, poročamo, kaj delamo dobrega zase. Predvsem pa, da se naučimo govoriti drugače, kot smo navajene. Ko govorimo in ko poslušamo druge, se trudimo, da usmerjamo pozornost na občutke v sebi; se učimo te občutke ubesediti, ozavestiti; se učimo, kako smo lahko podpora druga drugi. Podpora druga drugi ni mišljena, da druga drugi svetujemo, kaj bi bilo za katero dobro. Predvsem gre za ljubečo pozornost, sprejemanje druga druge v tem, kar trenutno občuti. Tako ima vsaka možnost da sama, v svojem tempu in na svoj način priti do rešitve.

Nekaj izjav: »Skupina mi je dala boljšo samopodobo in bolj sem odločna, ko sem bila«. »Skupina mi nudi varen prostor, kjer lahko brez zadržkov spregovorimo o svojih občutkih«. »Skupina mi vzbuja zaupanje, občutek pripadnosti. Tu lahko spregovorim o tem, kar se v meni poraja.«

Skupina nima formalnega vodje in vsako udeleženko spodbuja, da je enakovredna.

Skupina ima svoja pravila in po približno dveh mesecih jo bomo zaprli, da se bo v miru razvijala zaupnost z novimi članicami. Vse podrobnosti bomo dorekle, ko se srečamo ali slišimo.

Zahvaljujem se Alenki za vključenost, za njen čas, ko se pojavljajo dileme. Hvala za vsa bogata srečanja, ko smo se skupine z njo družile in nam je odpirala nova obzorja v iskanju naših osebnih poti v življenju.

Za skupino Marjetka Resnik
marjeta_resnik1@t-2.net

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...